open-navfaktor-logo
search
Španac i Francuz
UEFA odredila sudije za finale Lige prvaka i Evropske lige
Španski sudija Antonio Mateu Lahoz (44) vodit će finale Lige prvaka između Chelsea i Manchester Cityja 29. maja, objavila je Evropska fudbalska federacija (UEFA).
12.05.2021. u 19:36
get url
text

Lahoz je prije dvije godine bio četvrti sudija na finalu LP između Liverpoola i Tottenhama, a ove sezone je vodio šest utakmica u Ligi prvaka, uključujući i prvu utakmicu četvrtfinala između Bayerna i PSG-a.

Španac je međunarodni sudija od 2011. godine, a nedavno je izabran i za jednog od sudija koji će dijeliti pravdu na EURO-u 2020.

U finalu će Lahozu pomagati zemljaci Pau Cebrian Devis i Roberto Diaz Perez del Palomar, dok će drugi Španac, Carlos del Cerro Grande, biti četvrti sudija.

Uloga video pomoćnog sudije (VAR) dodijeljena je Špancu Alejandru Joseu Hernandezu Hernandezu.

Finale je na rasporedu 29. maja, a UEFA još nije službeno objavila gdje će se igrati. Utakmica se trebala igrati u Istanbulu, međutim mediji nagađaju kako će finale biti prebačeno u Porto.

UEFA je objavila i kako će Francuz Clement Turpin suditi finale Evropske lige između Villarreala i Manchester Uniteda koje će se održati 26. maja u Gdanjsku.

Turpin je međunarodni sudija od 2010. godine, a ove sezone 38-godišnjak je sudio na sedam utakmica Lige prvaka, kao i na utakmici 16-ine finala Evropske lige između PSV Eindhovena i Olympiacosa.

Također, i on će biti dio sudijske grupe odabrane za skorašnje EP.

Turpinu će pomagati sunarodnjaci Nicolas Danos i Cyril Gringore, a četvrti sudija je Slovenac Slavko Vinčić. U VAR sobi bit će Francuz Francoisu Letexier, prenosi Fena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.