open-navfaktor-logo
search
Trebinje
Uhapšen Nebojša Vukanović, policija saopćila detalje, oglasio se i SDS
Nebojša Vukanović, zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a, uhapšen je jutros u Trebinju, potvrđeno je za Faktor u Policijskoj upravi Trebinje.
24.05.2021. u 11:18
get url
text

Kako su nam kazali iz PU Trebinje, Vukanović je uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira. 

U saopćenju PU Trebinje navedeno je: 

- Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su danas, oko 10,40 sati lišili slobode lice inicijala N.V. zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS.
Navedeno lice je od jutros dva puta prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira. Prva prijava je evidentirana oko 7,00 sati kada je lice N.V. vrijeđalo lice inicijala B.S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju.

Druga prijava je evidentirana oko 10,30 sati kada je lice inciijala N.V. prijavljeno da snima lica inicijala M.B. i B.S., predsjednike Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju, kao i da galami na Trgu slobode u Trebinju. Lice, je također, odbilo da postupi po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika prilikom lišenja slobode.
O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju. Dalji rad po navedenim prijavama je u toku - stoji u saopćenju PU Trebinje. 

Oglasio se i predsjednik SDS-a Mirko Šarović. 

- Osuđujemo hapšenje zastupnika Nebojše Vukanovića i tražimo da odmah bude pušten na slobodu - kazao je danas u Trebinju Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

- Vlast ne hapsi one koji šire paljevinu i uništavaju automobile i objekte poštenih građana, a hapsi zastupnike - rekao je Šarović, naglašavajući da je Nebojša Vukanović jedan od zastupnika u NSRS koji se najviše istakao svojim radom.

Šarović je poručuje da će SDS pružiti svu moguću podršku Vukanoviću.

- Delagacija koju čine poslanici u NSRS će odmah otići u policijsku stanicu u kojoj se nalazi Vukanović, a vjerovatno ću im se i ja pridružiti - rekao je Šarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.