open-navfaktor-logo
search
Potvrdili iz MUP-a HNK
Uhapšen osuđenik koji je danas tokom bjekstva skočio u Neretvu
M A. (28), koji je jutros skokom u Neretvu umakao sudskoj policiji, nakon čega je isplivao iz rijeke te pobjegao, uhapšen je u poslijepodnevnim satima u južnom dijelu grada Mostara, potvrdio je to Faktoru Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).
09.02.2023. u 16:35
get url
text

- Nad uhapšenim trenutno se provode mjere i radnje predviđene zakonom. To je sve što vam mogu reći za sada – dodao je Marić.

Sudska policija Federacije BiH oglasila se danas o incidentu koji se danas desio u Mostaru, kada je njihovim policajcima pobjegao osuđenik iz zgrade Kantonalnog suda u Mostaru, koji je potom skočio u Neretvu, a prilikom potjere za njim povrijeđen je i jedan pripadnik Sudske policije. 

VEZANI TEKST - Detalji bijega osuđenika u Mostaru: Iskočio kroz prozor WC-a, pa skočio u Neretvu, povrijeđeni policajac u bolnici

Kako su naveli u saopćenju, pripadnici Sudske policije postupali su po naredbi Općinskog suda u Mostaru, kojom je naloženo hapšenje osuđenog A. M. radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest dana. Nakon operativnih provjera, priveli su A. M. u službene prostorije Centra sudske policije u HNK, koje se nalaze u Kantonalnom sudu u Mostaru radi provjere i utvrđivanja identiteta.

- Navedeno lice je s ciljem bjekstva, a prilikom korištenja toaleta u prostorijama Kantonalnog suda u Mostaru iskočilo kroz prozor toaleta, nakon čega su službenici sudske policije u namjeri da ga zaustave, krenuli u potragu za njim. Službenici sudske policije su A. M. primijetili na lokalitetu Starog grada na obali rijeke Neretve, te je A. M. vidjevši sudskog policajca kako se spušta na obalu Neretve, skočio u rijeku - saopćili su iz Sudske policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.