open-navfaktor-logo
search
Plagijat 2020
Uhapšen zbog kršenja autorskih prava: Na internetu "puštao" serije Ubice mog oca, Konak kod Himlije, Na granici...
Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske su u okviru operativne akcije "Plagijat 2020", koja je usmjerena na sprečavanje krivičnih djela nedozvoljeno korištenje autorskih prava, pretresli objekte koje koristi osoba inicijala A. S. u Prnjavoru, zbog sumnje da je počinila ovo krivično djelo na štetu "United Media Group“.
27.08.2020. u 09:00
get url
text

Kako su naveli iz MUP-a RS, prilikom pretresa koji je izvršen po nalogu Suda BiH, a uz koordinaciju Tužilaštva BiH, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, a riječ je o većem broju računara, laptopa, USB memorijskih diskova, mobilnih telefona, SIM kartica i slično.

- Navedeno krivično djelo je izvršeno u vremenskom periodu od jula 2018. godine do danas, a osumnjičeni A. S. koji se na Internetu predstavlja kao Alex.S995 i koji koristi email adresu [email protected], vlasnik i administrator stranice alextvonline.at.ua je omogućio pristup sadržajima tv serija Ubice mog oca, Konak kod Himlije, Žigosani u reketu, Na granici, Kad susjedi polude, Ujka - novi horizonti, koje su zaštićene autorskim pravima - saopćeno je iz MUP-a RS. 

On se sumnjiči da je omogućavao pristup ovim sadržajima preko interneta, te na taj način pričinio štetu od nekoliko desetina hiljada eura, za koje je oštećena "United Media Group". 

- Slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH - saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.