open-navfaktor-logo
search
MUPKS
Uhapšena vlasnica rotvajlera koji su u centru Sarajeva izgrizli ženu
Pripadnici Druge sarajevske Policijske uprave uhapsili su jučer T. P. L. (1967) iz Sarajeva, čija su dva psa u haustoru u ulici Kulovića u općini Centar, napali i izgrizli ženu.
05.10.2021. u 12:05
get url
text
get url
text

Kako je saopćio MUP Kantona Sarajevo, vlasnici pasa se na teret stavlja krivično djelo nesavjesno čuvanje pasa ili drugih opasnih životinja.

U saopćenju MUP-a se navodi da je Drugoj policijskoj upravi oko 18 sati prijavljeno da su ženu I. P. u haustoru spomenute zgrade napala i izgrizla dva psa rotvajlera.

Povrijeđenoj ženi je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su joj ljekari konstatovali lakše tjelesne povrede, ali je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju.

- Spomenutog dana u 21.10 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice T. P. L., rođena 1967. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 327. stav 2. KZ FBiH (nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja). Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Uhapšena osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - navodi se u policijskom saopćenju.

Dodaju da se nastavlja rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Iz MUP-a KS su kazali i da su psi privremeno izuzeti, te su pod nadzorom veterinarske inspekcije smješteni u azil Prača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.