Potvrđeno iz MUP-a

Uhapšene dvije osobe zbog napada na redakciju portala RadioSarajevo.ba

Objavljeno: 28.09.2019. u 08:12

Jedna osoba  je 1990., a druga 1991. godište

Dvije osobe su uhapšene nakon napada grupe huligana koji su se predstavili kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba.

- Dvije osobe osumnjičene za izvršenje ovog krivičnog djela uhapšene su u petak 23.15 sati od strane policijskih službenika MUP-a KS - potvrdio je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica. 

Dodao je da je jedna osoba 1990., a druga 1991. godište.

- Bit će privedeni u službene prostorije MUP-a KS, a nakon kriminalističke obrade bit će predati Tužilaštvu KS na dalje postupanje - pojasnio je Katica.

U međuvremenu, Društvo novinara BiH oštro je osudilo napad huligana na novinare i urednistvo redakcije portala Radiosarajevo.ba i njihov zahtjev za uklanjanje teksta.

- Takav napad je direktan atak na slobodu pisane riječi, ali i na rad i dostojanstvo novinara. Stoga Društvo novinara BiH poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da istraži ovaj slučaj i uhapsi počinioce ovog napada, te da zaštiti zaposlene u pomenutoj redakciji - navodi se u saopćenju.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije