- Na UKC-u je hospitalizirano 18 osoba pozitivnih na koronavirus, na Medicinskom institutu Bayer (MIB) ih je četvero i još jedno u bolnici u Brčkom. U kućnoj izolaciji je 51 pozitivna osoba, dok je jedan pacijent prebačen u drugi kanton, a jedna 73 godišnja žena je preminula - kaže ministrica Čolić.

U Tuzlanskom kantonu u izolaciji se trenutno nalazi 2.645 osoba, a oboljeli su podijeljeni u veći broj klastera koji su identificirali epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) TK.

- Za klaster MIB se vezuje 39 osoba, a drago mi je da je taj broj već tri dana nepromijenjen. Klaster Srebrenik, odnosno Srednja Špionica, broji 15 osoba i također je tri dana bez povećanja. U klasteru Sapna je sedam osoba, a u klasterima Lukavac, Banovići, Gračanica imaju po jednu osobu. U klasteru Tuzla imamo povećanje za jedan, dakle ukupno dva pacijenta, a riječ je o osobi koja je putovala van BiH i jednom članu porodice. Na UKC-u Tuzla imamo klaster Klinike za  ORL sa deset oboljelih - pojasnila je ministrica.