open-navfaktor-logo
search
Radulovićeva drama
Ukrajinci ruše mostove: Crnogorski trener pokušao pobjeći iz Kijeva, pa naletio na tenk
Crnogorski košarkaški trener Srđan Radulović sa porodicom je u centru Kijeva, u školi koja je pretvorena u sklonište, gdje je zbrinuto još nekoliko porodica koje su ostale zarobljene u gradu na koji padaju granate i projektili ruskih snaga.
27.02.2022. u 17:30
get url
text

Radulović, koji je trener košarkašica Budiveljnika i selektor ukrajinske ženske košarkaške reprezentacije, za Portal Analitika kaže da je juče rpokušao da izvuče porodicu iz Kijeva, ali je bio primoran da se vrati nazad u sklonište.

Nije mogao da zamisli što će se ovako nešto dogoditi - samo tri dana nakon što je u nedjelju sa Budiveljnikom osvojio prvi klupski trofej, odnosno nacionalni kup, počeo je rat, a trenutno je iz Kijeva gotovo nemoguće izaći jer su ključne saobraćajnice odsječene zbog napada ili činjenice da ukrajinska vojska uništava mostove i puteve da bi spriječila ili usporila nadiranje ruskih snaga.

- U nedjelju sam bio u restoranu, veselio se, a sad sam u bunkeru. Sve se preokrenulo za sat. Da ne povjeruješ - kaže Radulović navodeći da danonoćno odjekuju potresi od detonacija i mogu se vidjeti odbljesci eksplozija.

Jučer je uspio da izađe iz Kijeva ali je, kaže, prinuđen da se vrati nazad sa porodicom.

- Izašli smo na 50 kilometara od Kijeva i kada je trebalo da se priključimo na autoput koji vodi za Lavov, koji se zapravo zove Žitomirska trasa, ukrajinski vojnici su nas upozorili da su krenuli da ruše autoputeve i mostove - priča Radulović.

Uslijedile su detonacije, pa je nepregledna kolona vozila krenula nazad u Kijev. Iskustvo koje, kako je kazao, nije ni mogao da zamisli da će proživjeti.

Put nazad do Kijeva bio je težak jer, kako napominje, Gugl maps pokazuje kuda da se krećeš, ali ne i da li se na tom putu puca.

- I onda se dešava da vam tenk izleti na put. Imao sam situaciju da je tenk bio ispred mene, pa sam morao preko ivičnjaka da se penjem kako bih prešao na drugu stranu bulevara. Prolazim kroz crveno svijetlo, dajem puni gas, samo da se izvučem iz situacije i porodicu sigurno vratim u sklonište - priča Radulović za Analitiku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.