open-navfaktor-logo
search
Solidarnost
UNIQA BiH donirala 20.000 eura za pomoć narodu Ukrajine
Jedan od vodećih osiguravajućih društava u Bosni i Hercegovini, UNIQA Osiguranje BiH priključilo se projektu UNIQA Helping Hands, pokrenutu od strane UNIQA Grupe sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć stanovništvu Ukrajine.
21.04.2022. u 16:13
get url
text
UNIQA osiguranje

Kao društveno odgovorna kompanija čiji je prioritetni zadatak pružanje podrške stanovništvu u izgradnji njihove bolje i sigurnije budućnosti, UNIQA Osiguranje BiH doniralo je 20.000 eura pomoći svima koji su uslijed ratnih dešavanja ugroženi ili prisiljeni napustiti svoje domove.

- Zasnovani misijom i vizijom o izgradnji bolje i sigurnije budućnosti, UNIQA je uključena u mnoge socijalne i ekološke projekte prvenstveno na teritoriji Bosne i Hercegovine. Međutim, trenutna dešavanja u Ukrajini, koja je također jedna od zemalja u kojoj UNIQA posluje, sigurno nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ovom donacijom želimo izraziti našu solidarnost sa stanovništvom Ukrajine, ali i našim 850 kolega koji i pored uvijek prisutnog straha nastavljaju biti veliki oslonac njihovim klijentima - poručeno je iz UNIQA Osiguranja BiH.

Novac će biti usmjeren na pomoć izbjeglom narodu Ukrajine kao i lokalnom stanovništvu, u vidu nabavke lijekova, hrane, higijenskih artikala kao i obezbjeđenje sigurnog smještaja i psihološke pomoći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.