open-navfaktor-logo
search
Objavljena prognoza
Uoči Nove godine u BiH stižu nove padavine
Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je prognozu za iduće dvije sedmice po kojoj nas narednih dana čeka relativno stabilno vrijeme, a nove padavine se očekuju u sedmici uoči Nove godine.
20.12.2021. u 11:31
get url
text

- Relativno stabilno vrijeme nastavlja se i narednih dana na prostoru Bosne i Hercegovine. Preovladavat će djelimično do pretežno oblačno. Više sunčanih intervala u očekuje se u Hercegovini. U prijepodnevnim satima, u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, moguća je slaba magla. Od četvrtka (23.12.) prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, koja će prvo zahvatiti južna područja a zatim se proširiti i na ostale predjele. Izraženiji mraz moguć je narednih dana u Bosni - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Naveli su da će minimalne jutarnje temperature zraka u prvom dijelu sedmice varirati od -8 stepeni Celzijusevih do -2, a na jugu zemlje do 2 stepena. Najviše dnevne temperature između 1 i 5 u Bosni do 9 stepeni u Hercegovini. U drugom dijelu sedmice maksimalne temperature od 3 stepena u Bosni, do 10 stepeni u Hercegovini.

U Izgledima vremena za period do 3. januara, iz FHMZ su saopćili i šta bi nas moglo očekivati u posljednjoj sedmici ove, i prvih dana iduće godine. 

- U zadnjoj sedmici ove godine izvjesna je izraženija promjena vremenskih prilika na prostoru naše zemlje. Prema trenutnim prognostičkim modelima očekuju nas nove padavine. Padavine će prvo biti u obliku kiše a zatim će od utorka u Bosni preći u snijeg. Snijeg nije isključen i na području većeg dijela Hercegovine - saopćili su.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -11 i -5 stepeni Celzijusevih u Bosni, do nula u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -8 i -2 stepena u Bosni, i do 3 stepena Celzijusevih u Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.