Kako saznajemo, on je sinoć oko 23 sata, preskočio ogradu vanjskog paviljona u kojem je bio smješten i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Informaciju nam je potvrdio i direktor KPZ-a Zenica Redžo Kahrić.

- Svi smo u šoku. Radi se o jednom od najprimjerenijih osuđenika koji su ikad boravili u KPZ-u Zenica. On nikad nije počinio niti jedan disciplinski prekršaj od 2010. godine otkako se nalazi na izdržavanju kazne. Šest godina je boravio u Petom paviljonu, nakon čega mu je zbog dobrog vladanja odobren boravak u vanjskom paviljonu, bio je na radnoj obavezi kao konobar i u posljednje vrijeme imao je pravo na korištenje vanzavodskih pogodnosti, izlazio na vikende, uredno se vraćao. Zaista je čudno da se sad odlučio na taj korak - kazao je Kahrić za Faktor.

Ademovićev bijeg iz KPZ-a posebno čudi s obzirom na činjenicu da mu je jedinstvena kazna na koju je osuđen zbog velikog broja razbojništava u sticaju isticala 2026. godine i u skorije vrijeme je mogao podnijeti zahtijev za prijevremeno puštanje, odnosno da mu se preostali dio kazne preinači u uvjetnu kaznu.

Ademović je uhapšen i osuđen 2010. godine nakon što je utvrđeno da je počinio više razbojništava na području Tuzle, Lukavca i Mostara.

Na teret mu je stavljeno najmanje 14 razbojništava u trgovine, a često je na tuzlanskim ulicama napadao i prolaznice, kojima je pravio sačekuše u haustorima zgrada.

Odmah nakon njegovog bjekstva, Uprava KPZ-a Zenica je o tome obavijestila MUP Zeničko-dobojskog kantona, Graničnu policiju i ostale nadležne agencije.

Za njim je odmah raspisana potjernica, kojom se traži njegovo hapšenje i izručenje u KPZ Zenica.