open-navfaktor-logo
search
Sjednica u Sarajevu
Upravni odbor KSBiH još nije donio odluku o selektoru Vedranu Bosniću
Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine još nije donio odluku o tome da li će Vedran Bosnić ostati selektor Zmajeva ili će u potragu za novim selektorom. 
16.06.2022. u 15:50
get url
text

Sjednica UO KSBiH počela je danas u 13 sati, ali konačne odluke još nema.  

- U svjetlu aktuelnih dešavanja u vezi ostavke selektora muške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH osjeća obavezu podijeliti precizne informacije sa javnosti u našoj zemlji.

Ostavka Vedrana Bosnića za UO KSBiH svakako predstavlja iznenađenje, jer nismo bili upoznati s bilo kakvim problemima koje je u medijima selektor iznio i to nakon što je već donio odluku o povlačenju s funkcije šefa stručnog štaba reprezentacije.

Više članova Upravnog odbora zatim je kontaktiralo selektora kako bismo saznali razloge njegove odluke te ga privolili na ostanak. Smatramo da je u ovom trenutku ostavka najlošije rješenje za KSBiH, kao i za samu seniorsku reprezentaciju.

VEZANI TEKST - Bosnić o razlozima za ostavku: Izbacivanje Pašalića sa spiska vrhunac je grubog miješanja u moj izbor igrača

Također, s obzirom da je u ponedjeljak krajnji rok prijave igrača i trenera Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), probat ćemo danas do kraja dana stupiti u kontakt sa selektorom Bosnićem da završi započeti kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svijetsko prvenstvo u sljedeće dvije utakmice, jer je to najbolje rješenje za KSBiH i reprezentaciju.

Ukoliko ipak ne uspijemo, UO će naći trenersko rješenje za predstojeće utakmice.

U tom slučaju, Vedranu Bosniću se želimo zahvaliti na dosadašnjem radu, angažmanu i uspjehu te mu želimo svu sreću u nastavku njegove trenerske karijere - saopćeno je iz KSBiH.

Predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naša reprezentacija igra početkom narednog mjeseca. Za 1. juli je zakazano gostovanje Češkoj, a tri dana kasnije u Skenderiji ćemo ugostiti Bugarsku. Prvobitno je planirano da se Zmajevi okupe 23. juna.

Bosnić je ostavku podnio 8. juna, a odmah nakon njega povukao se i Mirza Teletović, predsjednik KSBiH, čija ostavka je jutros stigla na adresu KSBiH.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.