open-navfaktor-logo
search
Nakon ekshumacije
Usame Zukorlić: Nećemo odustati, istraga može trajati do mjesec
Nakon ekshumacije tijelo bivšeg muftije i bivšeg predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer efendije Zukorlića, ukopano je u dvorištu Altun-alem džamije u Novom Pazaru. Njegov sin, Usame Zukorlić, navodi kako mu je rečeno da analiza uzoraka može trajati od sedam do mjesec.    
08.05.2022. u 16:01
get url
text

- Interno što su mi kazali istraga može trajati od sedam dana do mjesec. Svaka ustanova za sebe ima svoje procedure i zavisi koliko im to bude prioritet. Kolege iz Niša (Sudska medicina, op.a.) će dati maksimalan doprinos da to bude u što kraćem periodu - rekao je Usame Zukorlić.

VEZANI TEKST - Završena obdukcija: U haremu Altun alem džamije u Novom Pazaru ponovo ukopan muftija Zukorlić

Ukoliko se potvrde navodi da je muftija otrovan, otvara se istraga koju će pokrenuti tužilaštvo.

Kako je naveo Usame Zukorlić cilj istrage je doći do istine, odnosno, da se sazna ko je imao umiješane ruke u smrt rahmetli muftije.

- Mi kao porodica se nikada nećemo pomiriti s tim dok ne nađemo ko je učestvovao u takvom potencijalnom zločinu. Uradit ćemo sve da osoba bude privedena pravdi - kazao je Zukorlić.

Usame dodaje kako je ponovo moglo doći do odlaganja ekshumacije jer tim sudske medicine iz Beograda nije uspio da bude sklopljen zbog praznika i godišnjih odmora, no, dodaje on, u posljednji čas je to uspio učiniti tim iz Niša.

On je dodao da je tijelo premješteno u Novi Pazar i ako je želja porodice bila drugačija, ali da su interesi vjernika i ljudi koji su poštovali bivšeg muftiju iznad porodičnih interesa, piše N1.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.