open-navfaktor-logo
search
Kovačević za Faktor
Uskoro novi termin utakmice Igokea - Spars
Košarkaši Igokee u utorak su izašli na parket dvorane u Laktašima, a nakon što je sudija podbacio loptu označen je kraj utakmice
16.01.2020. u 12:23
get url
text
get url
text

Termin utakmice Igokea-Spars, zbog koje je podignuto mnogo prašine u bosanskohercegovačkoj košarkaškoj javnosti, bit će potvrđen uskoro, potvrđeno je za Faktor iz Igokee.

- Nismo još usaglasili stavove, ali razgovarali sa Sparsima jesmo. Termin meča bit će poznat u narednih dan, ili dva - izjavio je za Faktor Siniša Kovačević, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH i tim-menadžer Igokee.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine ranije je odlučio prekinuti domaće prvenstvo zbog spora na relaciji Igokea - Spars, koji se nisu mogli dogovoriti oko odigravanja derbi utakmice 14. kola Lige 12.

Košarkaši Igokee u utorak su izašli na parket dvorane u Laktašima, a nakon što je sudija podbacio loptu označen je kraj utakmice jer se gosti iz Sarajeva nisu pojavili. U Igokei su smatrali da bi meč trebao biti registrovan službenim rezultatom 20:0. No, od toga neće biti ništa.

U Sarajevu se u srijedu sastao Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH i na održanoj sjednici poništio odluku o obustavi takmičenja. Prvenstvo se nastavlja i novi meč će biti odigran.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.