open-navfaktor-logo
search
Prvo kolo
Uz direktan prijenos: Danas još dva premijerligaška okršaja
Prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavlja se danas mečevima u Tuzli i Širokom Brijegu.
18.07.2021. u 10:23
get url
text

Na stadionu Tušanj od 19 sati Sloboda dočekuje novajliju u elitnom rangu, Rudar iz Prijedora.

Sloboda nije mnogo mijenjala u odnosu na prethodnu sezonu. Trener Mladen Žižović ostao je na klupi, stigli su igrači na deficitarnim pozicijama, pred početak prvenstva u Tuzlu su se vratili Mladen Veselinović i Filip Erić iz Željezničara.

- Napravili smo određene promjene što se tiče igračkog kadra, opredijelili smo se ove sezone da gro igrača čine momci koji su ponikli u Slobodi, posebno ovi mlađi, gdje je 50 odsto igrača ispod 23 godine - rekao je trener Slobode Mladen Žižović.

Zbog toga u Slobodi, veli Žižović, ne nameću imperativ, već je cilj biti bolji nego prošle sezone, a ako se ukaže prilika za nešto više, "objeručke će je prihvatiti".

VEZANI TEKST - Remi na Grbavici: Tinejdžer ukrao Želji pobjedu protiv Borca

Cilj Rudara, nema dileme, jeste opstanak u Premijer ligi, uz afirmaciju mladih igrača. Vrijedi istaknuti da su Prijedorčani angažovali donedavne prvotimce Krupe Ajdina Redžića i Nikolu Mandića, a ekipu će s klupe predvoditi Nikica Milenković, čovjek koji je u svojoj prošlosti radio u omladinskim kategorijama slavne Barcelone.

Utakmicu u Tuzli sudit će Mateo Musa iz Čitluka, uz prijenos na Moja TV. S tribina Tušnja utakmicu će moći pratiti 1.000 navijača.

Od 21 sat na stadionu Pecara hercegovački derbi igraju Široki Brijeg i Zrinjski.

Širokobriježani su umorniji, uzdrmani teškim porazom od Vllaznije u Albanijji i ispadanjem u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

S druge strane Zrinjski ne želi da mu se ponovi prošla sezona u kojoj je ostao bez Evrope.

Zrinjski je napravio velike promjene u igračkom kadru, klub su napustitli mnogi iskusni igrači poput Enina, Filipovića, Todorovića, Trebotića...

- Vjerujem da će biti prisutan umor, ali ne računam na to. To je hercegovački derbi, davat će se 200 posto - veli trener Zrinjskog i smatra da je prednost Širokog odigravanje službenih utakmica pred navijačima.

Utakmicu s Pecare prenosi Arena Sport. Glavni arbitar bit će Elvis Mujić.

Podsjećamo da su do sada odigrane dvije utakmice 1. kola Premijer lige. U petak je Leotar kao gost nadigrao Radnik rezultatom 0:1, a u subotnjem derbiju su Željo i Borac remizirali rezultatom 1:1.

U ponedjeljak igraju Sarajevo - Tuzla City i Velež - Posušje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.