open-navfaktor-logo
search
Marokanski mediji
Vaha popušta pod pritiskom: Za utakmice baraža u reprezentaciju vraća prekriženu zvijezdu
Vahid Halilhodžić suočio se s brojnim kritikama nakon što je njegov Maroko ispao od Egipta u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija.
15.02.2022. u 16:17
get url
text

Mostarac se našao pod ogromnim pritiskom cjelokupne marokanske javnosti. Navijači su tražili njegov odlazak, ali bh. stručnjak nije se imao namjeru povlačiti.

Vaha želi Maroko odvesti na Svjetsko prvenstvo i tako postati prvi selektor u historiji koji je na Mundijal odveo četiri različite selekcije. Ranije je to učinio s Japanom, Alžirom i Obalom Bjelokosti.

Maroku će prepreka na putu za Katar biti Kongo. O sudioniku Svjetskog prvenstva odlučivat će dvije utakmice krajem marta.

VEZANI TEKST - Vaha se suočio s kritikama pa ponovio: Neću zvati Ziyecha
 

Halilhodžić za ove susrete namjerava u nacionalni tim vratiti jednu od zvijezda koju je ranije prekrižio, pišu marokanski mediji. Riječ je o Noussairu Mazraouiju, fudbaleru Ajaxa koji je tražena roba na tržištu i koji će na kraju ove sezone promijeniti klub.

U mandatu bh. stručnjaka Mazraoui je igrao samo dvije utakmice za Maroko. Halilhodžić ga nije pozivao uz objašnjenje da je fudbaler odbio nastupati zbog povrede, iako je medicinsko osoblje smatralo drugačije.

Mazraoui se u medijima pravdao da je sukob počeo "u vremenu koronavirusa", kada je Ajax tražio da ne ide na okupljanje, ali da je Maroko insistirao da dođe.

Kada je u pitanju druga marokanska zvijezda Hakim Ziyech, Halilhodžić je poručio da ga više neće zvati ni da je Lionel Messi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.