open-navfaktor-logo
search
Talentovana Tuzlanka
Vanja Stuhli je jedini ženski teniski trener u BiH sa položenim najvišim ITF kursom
Vanja Stuhli jedan je od najuspješnijih teniskih trenera u Bosni i Hercegovini.
27.10.2021. u 09:51
get url
text

Trenersku karijeru započela je u rodnom gradu Tuzli, a nastavila u Mostaru, gdje i danas živi.

Njen talenat prepoznat je i od Međunarodne teniske federacije.

Konstantno napredovanje u trenerskom pozivu je prošlog mjeseca podigla za stepenicu više, jer je uspješno završila ITF (Internacionalna teniska federacija), najviši kurs za trenere.

Kurs je trajao šest sedmica od čega su polaznici pet sedmica pratili teoriju putem zoom komunikacije, a zatim su treneri dvije sedmice polagali praktični rad u Valenciji pod vodstvom prestižnih tutora ITF-a profesora Miguela Crespa, te profesora Rafaela Martineza.

Kurs se sastojao iz pet modula koje su treneri polagali i to: taktika, biomehanika, psihologija, kondicija, razvoj i planiranje.

Vanja Stuhli je uspješno položila svih pet modula, te dva praktična ispita i postala drugi trener u Bosni i Hercegovini koji ima završen ITF trenerski nivo 3.

Ona je također i jedini ženski trener u historiji BiH sa položenim ITF trenerskim kursom nivo 3.

Stuhli ističe da je jako ponosna i sretna svaki put kada ima priliku stručno se usavršavati i smatra da svako trenersko napredovanje zapravo ima pozitivan utjecaj na razvoj igrača i tenisa u Bosni i Hercegovini.

Također se želi zahvaliti Olimpijskom komitetu BiH, Olimpijskoj solidarnosti, te Teniskom savezu BiH na ukazanoj prilici i podršci.

Vanja trenutno boravi u Kuvajtu, gdje će narednih nekoliko mjeseci raditi kao trener za Tenisku akademiju Rafaela Nadala, sa kojom sarađuje posljednju godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.