open-navfaktor-logo
search
Pred derbi
Vasoski: Grbavica je naša prednost, da sam igrač, želio bih igrati ovu utakmicu
Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski kazao je uoči derbija protiv Željezničara da je teren na Grbavici prednost Bordo tima.
04.03.2022. u 10:51
get url
text

Sarajevo derbi dočekuje u dobrom raspoloženju jer na startu proljetnog dijela prvenstva slavili su protiv Leotara sa 2:0, a u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH tim s Koševa nadigrao je Slobodu rezultatom 2:0.

- Znamo šta derbi znači za fudbal u BiH. Svjesni smo da nema favorita. Mogu samo da obećavam da će momci dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za trijumf, vidjet ćemo poslije utakmice - rekao je Vasoski na konferenciji za medije.

On je kazao da je u prethodnoj utakmici svjesno odmorio neke igrače, poput Kapića i Bagarića, da je nalaz Šećerovića dobar, a da li će biti u konkurencije odlučit će posljednji trening pred derbi.

Vasoskom kao novom treneru u Premijer ligi BiH ovo je prvi put da bude sudionik najveće utakmice bh. fudbala.

- Gledao sam par posljednjih derbija. Moramo postići da fudbalski budemo bolji. Moramo biti na nivou 90 minuta, kako dolikuje klubu poput Sarajeva. Da sam igrač, želio bih igrati utakmicu jer znam šta to znači - kaže Vasoski.

O ekipi Želje kazao je da je protiv Veleža vidio da radi visok presing, da dosta trči, da ima energiju i trenera koji je bivši igrač kluba, što će Sarajevo natjerati da bude pažljivo.

- Raduje me teren. Daj Bože da su svi takvi. Mislim da je takav teren naša prednost jer želimo da igramo fudbal, kratak pas...

- Možda je prednost i u samopouzdanju, ali to je derbi, nema favorita, odlučuje neki prekid, potez igrača.

Vasoski nakon uvodnih 180 minuta na klupi Sarajeva nije u potpunosti zadovoljan ofanzivnim dijelom igre, dok ga raduje kako cijela ekipa radi defanzivne zadatke.

Kapiten tima Amer Dupovac kaže da je u odnosu na jesenji dio sezone prednost Sarajeva što je stigao novi trener, ali i pet novih fudbalera.

- Dvije utakmice su dobra uvertira. Mnogo znači pobijediti utakmicu pred derbi. Nema favorita, očekujemo dobar meč, čeka nas dobar teren poslije dva teška kola. Teški tereni izmore igrače i drago nam je da idemo na dobar travnjak. Svi smo spremni, željno čekamo utakmicu, za nju se živi i svi jedva čekaju početak - rekao je Dupovac.

- U pauzi je došao novi šef, novih pet igrača. Prednost je što su došla tri igrača koja su bila tu, brzo su se prilagodili. Vidi se već napredak, a bit ćemo bolji iz utakmice u utakmicu - dodaje Dupovac.

Meč na Grbavici igra se od 17 sati. Glavni arbitar je Haris Kaljanac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.