Nastavak sezone sve je bliže, a tako i debi Aleksandra Vasoskog na klupi Bordo tima. Sarajevo će u prvom susretu nastavka prvenstva gostovati kod Leotara.

Bordo tim je jedan dio priprema odradio u Antalyji, a dobitnici priprema su igrači koji su bili zdravi i koji nisu propuštali treninge. Gubitnici su fudbaleri s lakšim povredama, koji nisu mogli raditi kako treba. Oni imaju zaostatak i moraju ga nadoknaditi. Tako smatra makedonski stručnjak na klupi Sarajeva, koji je u razgovoru za zvanični sajt kluba kazao da se povrijeđeni igrači postepeno vraćaju.

- Ahmetović i Bodul su imali lakša istegnuća, Cmiljanić povredu zgloba. Očekujem da za nekih desetak dana svi budu u punom treningu - rekao je Vasoski.

On je dodao da je zadovoljan onim što su pokazali mladi igrači na pripremama i da za prvo kolo već ima tim u glavi.

- Oko pojedinih pozicija odluka još nije konačna. Sastav će zavisiti od prijateljske utakmice protiv Goražda koja nas čeka i treninga do prve prvenstvene utakmice. Moramo još raditi na nekim detaljima, ali kao trener mogu reći da sam na slatkim mukama. Imamo po dva igrača na svakoj poziciji, koji imaju sličan kvalitet. Naredni dani će odrediti početni sastav prvog kola.

Vasoski želi posebno unaprijediti jedan segment igre njegovog tima.

- Imamo slabosti kada su u pitanju prekidi. Radimo na tome kako bi otklonili te nedostatke. Svjesni smo gdje smo ranjivi i to želimo popraviti - poručio je trener Sarajeva.