open-navfaktor-logo
search
Pred Posušje
Vasoski: Ovdje je infrastruktura jako loša, na dva ili tri terena se može normalno igrati
U prostorijama FK Sarajevo održana je press-konferencija povodom susreta 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
18.03.2022. u 11:15
get url
text

Sarajevo u nedjelju od 13 sati na Koševu dočekuje ekipu Posušja.

Trener Bordo tima Aleksandar Vasoski najavio je ovaj susret.

- Protiv Borca smo odigrali najbolju utakmicu do sada, a nismo uspjeli pobijediti. Što se tiče utakmice u Kupu BiH, svjesno smo otišli tamo da prođemo dalje, imali smo vodstvo od 2:0 i možda utakmica nije bila po našem ukusu, mi smo prošli dalje i niko se ozbiljno nije povrijedio. Teren također nije bio dobar, ali to trebamo zaboraviti - rekao je makedonski stručnjak, te nastavio:

- Ove utakmice za nas nekada znaju biti nezgodne tako da obećavam da će naš pristup biti stopostotan. Momci dobro rade i imaju puno samopouzdanja. Nadam se da ćemo odigrati dobru u utakmicu i da ćemo upisati pobjedu.

Na pitanje kako komentariše lošu realizaciju svojih igrača Vasoski ističe da će se taj problem riješiti.

- Imamo roster u kojem moramo tek vidjeti ko se najbolje razumije u napadu, a vjerujem da ćemo to u utakmici protiv Posušja riješiti. Posao trenera je da dovede ekipu do 16 metara, a onda tamo igrači pokažu koliko su dobri - kaže trener Bordo tima.

Makedonski stručnjak smatra da je najveći problem bh. fudbala loša infrastruktura, odnosno loši tereni na kojima se igraju ligaške utakmice.

- Razmišljao sam o infrastrukturi. Da napravim poređenje sa Sjevernom Makedonijom, ovdje imaju jače ekipe, ali je infrastruktura jako loša. Ja vidim samo dva ili tri terena gdje se normalno može igrati i raditi ono što se trenira. Neću da to bude izgovor, to je problem svim klubovima i cilj treba biti da se to sredi jer je to osnovna stvar za fudbal - zaključio je Vasoski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.