Mladi karatista

Večeras doček svjetskog vicešampiona Hamze Turulje na platou Skenderije

Objavljeno: 30.10.2019. u 09:00

U Karate savezu KS smatraju da ovaj historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu ne smije ostati nezapažen

FOTO: Fena

Karate savez Kantona Sarajevo (KSKS) večeras će na platou Skenderije od  20.00 sati organizirati svečani doček mladom karatisti Hamzi Turulji, osvajaču srebrene medalje na proteklom Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore U21, održanom od 23. do 27. oktobra u Santiagu (Čile). 

Jedini osvajač odličja za Bosnu i Hercegovinu nastupio je u konkurenciji mlađih seniora do 21 godine, iako ima samo 18 godina. 

Nakon pet pobjeda u eliminacijama član Karate kluba "Okinawa" iz Sarajeva u finalu je zaustavljen od predstavnika Maroka.

Na putu do finala Turulja je pobijedio prvake Indije, Mađarske, Španije, trostrukog prvaka Evrope iz Francuske te  kineskog Taipeija.

U Karate savezu KS smatraju da ovaj historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu ne smije ostati nezapažen, te pozivaju građane da se pridruže svečanom dočeku.

Svojim trudom i zalaganjem Turulja je zastavu domovine uzdigao na vrh svijeta, pokazao nam šta je sve moguće i ohrabrio nas za bolje sutra - saopćeno jer iz KSKS.  

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije