Selektiranje Zmajeva

Vedran Bosnić objavio spisak bh. košarkaša za turnir u Kini

Objavljeno: 19.06.2019. u 14:44

Selektor je istakao da će u narednom periodu fokus biti na mlađim igračima

Vedran Bosnić pozvao 17 igrača

 Vedran Bosnić, selektor muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je spisak igrača za međunarodni turnir u Kini, koji će biti održan od 12. do 22. jula.

Na spisku su: Sani Čampara, Amar Gegić, Amar Balić, Adi Zahiragić, Almir Hasandić, Adin Vrabac, Rijad Avdić, Njegoš Sikiraš, Kenan Kamenjaš, Amar Alibegović, Ismet Sejfić, Emir Ahmedović, Samir Šehić, Mirza Bulić, Nedžad Muratović, Ibrahim Durmo i Abdulah Kamarić.

Zbog klubskih obaveza i zdravstvenih problema priprema su oslobođeni Dario Drežnjak, Nedim Đedović, Ajdin Penava, Darko Talić, Haris Delalić, Draško Knežević, Aleksa Gatarić, Nedim Buza, Karlo Matković, Jure Garza. Bosnić je dao slobodno Edinu Atiću, Aleksandru Laziću, Miralemu Haliloviću i Emiru Sulejmanoviću.

Selektor je istakao da će u narednom periodu fokus biti na mlađim igračima koji treba da dobiju više prostora i veće minutaže, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

- Radujemo se novom okupljanju i kvalitetnom radu. Naš zajednički cilj je da u ovom razdoblju vidimo igrače koje nismo uspjeli ranije vidjeti. Fokus će biti na mlađim igračima koji trebaju da dobiju više prostora u ovom razdoblju. Selekcija igrača u košarkaškom i karakternom smislu je jako važan dio za budućnost naše mlade reprezentacije. Očekuje nas naporan rad u Sarajevu i dosta utakmica u Kini, koje će nam mnogo pomoći u selektiranju igrača za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinje u novembru - rekao je selektor Bosnić.

Okupljanje seniorske reprezentacije zakazano je za 28. juni u Sarajevu.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije