open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Vedran Bosnić pred Latviju i Grčku: Nažalost, ne možemo računati na Johna Robersona
Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije BiH, objavio je spisak od 16 igrača na koje će računati na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.
05.02.2020. u 12:14
get url
text

Strateg Zmajeva svjestan je da njegove izabranike očekuju teški ispiti 21. februara u Rigi protiv Latvije i tri dana kasnije protiv Grčke u tuzlanskom Mejdanu.

- Očekuju nas dvije teške utakmice na startu kvalifikacija za EP, nadam se da će igrači doći na okupljanje zdravi i spremni što bi nam omogućilo što bolju pripremu u ovom kratkom periodu. Svi zajedno moramo dati energiju i borbenost koja će nam pomoći u svakoj sekundi provedenoj zajedno na terenu i izvan njega - kazao je selektor Bosnić.

VEZANI TEKSTVedran Bosnić objavio spisak Zmajeva za Latviju i Grčku

Otkrio je kako u mečevima protiv Latvije i Grčke neće moći računati na Johna Robersona. Amerikanac je kao naturalizovani igrač trebao nastupiti za Zmajeve, ali još nije dobio državljanstvo BiH, pa će propustiti februarske mečeve kvalifikacija.

- Raduje me želja starih i iskusnih igrača da daju svoj doprinos. U ovom kvalifikacijskom prozoru, nažalost, ne možemo računati na John Robersona koji bi nam sigurno mogao pomoći - potvrdio je Bosnić, koji se nada da će imati podršku u domaćem meču protiv Grčke:

- Ovim putem htio bih zahvaliti svima koji nam daju podršku i nadam se punom i glasnom Mejdanu kakav je uvijek bio.

Zmajevi će se okupiti 16. februara u Sarajevu, a prvi meč u kvalifkacijama za Eurobasket 2021 odigrat će 21. februara u Rigi protiv Latvije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.