open-navfaktor-logo
search
Rođeni prekinuli krizu
Velež slavio s igračem manje, Brandao presudio Širokom
Fudbaleri Veleža ponovo su bili kobni za Široki Brijeg.
01.04.2022. u 19:56
get url
text

Nakon što su Širokobriježane eliminirali u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine, Rođeni su hercegovačkog rivala nadigrali na domaćem terenu u uvodnom susretu 24. kola Premijer lige rezultatom 1:0.

Odlučujući pogodak postigao je rezervista Brandao u 76. minuti i to u momentima kada je Široki Brijeg imao brojčanu nadmoć na terenu.

Navijači Veleža poslije 192 dana vratili su se na tribine, a u prvom poluvremenu od tima Feđe Dudića nisu vidjeli skoro ništa. Konkretnije prilike imali su gosti, koji su odigrali nekoliko izvrsnih kontranapada, ali nisu uspjeli savladati Bogdanovića.

Široki Brijeg je od 58. minute igrao s igrača više. Nakon duela Bajrića i Ikića na vrhu šesnaesterca, sudija Bojo isključio je mladog stopera Veleža. Nisu mnogo pomogli burni protesti domaćih, očito nezadovoljnih sudijskom odlukom. Ikić je, kada se situacija smirila, namjestio loptu na vrh šesnaesterca, šutirao, a lopta je pogodila prečku.

U 76. minuti meč je prelomljen. Musa je kardinalno pogriješio. Želio je ispucati loptu, koja je zastala u vodi, što je iskoristio Haskić. Napadač Veleža je šutirao, golman Širokog odbranio, a lopta se odbila do Brandaa koji pogađa mrežu.

Rođeni su prekinuli seriju od tri uzastopna premijerligaška poraza i došli do 27. boda, preskočivši Slobodu na sedmom mjestu. Široki Brijeg je ostao šesti sa 32 boda. Velež je  pobjedom čestitao rođendan navijačkoj grupi Red Army koja slavi 41 godinu postojanja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.