open-navfaktor-logo
search
Organizirani kriminal
Velika akcija u RS-u, istragom obuhvaćeni i pripadnici MUP-a RS-a?
Velika akcija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), od jutros se realizuje na području RS-a. 
08.12.2021. u 08:00
get url
text

Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

- Istraga se odnosi na krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, sa međunarodnim elementima, povezanih sa drugim krivičnim djelima, a u predmetu je ostvarena saradnja sa strukturama Europola i EU-a.

Organizirana kriminalna grupa, sumnjiči se da je duži vremenski period vršila međunarodno krijumčarenje opojnih droga i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama, a opojna droga je najčešće krijumčarena iz Albanije i Crne Gore u BiH, a nakon toga krijumčarena dalje prema zemljama EU-a u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

U toku su pretresi na 50 lokacija, a uhapšeno je 19 osoba. 

Najviše uhapšenih je iz Bosanske Gradiške, njih 14, a to su Aleksandar V., Filip M., Goran G., Dražen K., Dragoslav R., Darko V., Kostadin B., Veljko U., Savo D., Nikola I., Dragan G., Mladen G., Saša V. i Goran V.

Iz Srpca je uhapšen Radoslav N. i Saša N., iz Banje Luke Nebojša T., iz Laktaša Radivoj L., a iz Bosanskog Novog Dario T.

{$galerijaFotografija}

Radi se o akciji "Storidž 2" i usmjerena je na razbijanje organizovanog kriminala u vezi sa nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droga, oružja te krijumčarenjem ljudi.

Akcija se sprovodi na području Banje Luke, Bosanske Gradiške, Bijeljine, Doboja i Bosanskog Novog.

Kako nezvanično saznajemo, istragom su obuhvaćeni i pojedini pripadnici MUP-a RS-a.

Akcija Storidž 2, SIPA, MUPRS, 08.12.2021.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.