open-navfaktor-logo
search
Na ulazu u zgradu
Velika zmija prestravila stanovnike naselja Travunija u Trebinju
Velika zmija, dugačka više od metar ipo, prestravila je jutros mještane trebinjskog naselja Travunija, kada su je primijetili na ulazu u zgradu.
13.06.2021. u 13:23
get url
text

Zatvorili su se u svoje stanove jer niko nije smio izaći da je uhvati. Pozvali su vatrogasce, a zatim i Javnu ustanovu "Ekologija i bezbjednost", pišu Nezavisne.

Mišo Pamučina, pripadnik deminerskog tima u toj ustanovi je odmah po pozivu došao sa hvataljkom i brzo uhvatio zmiju koju će odnijeti negdje van grada i pustiti je.

- Nikada nisam ubio nijednu životinju, pa ni zmiju, a do sada sam uhvatio ovakvih gmizavaca na desetine i to uglavnom u dvorištima i kućama trebinjskih prigradskih naselja, dok ih u centru grada do sada nisam lovio - kaže Pamučina.

Napominje da je svaku od ulovljenih zmija vozio do trebinjskih kraških nepristupačnih terena, u kamenjar koji je njihovo prirodno stanište, pa bi ih tamo i pustio na slobodu.

Dodaje da je u posljednje vrijeme u Trebinju prava najezda zmija, te da je u posljednjih mjesec imao oko petnaest ovakvih intervencija, gdje su zmije ulazile i u kuće ili bi ih vlasnici kuća nalazili u dvorištu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.