open-navfaktor-logo
search
Kod Igrana
Veliki požar na Biokovu: Na terenu 82 vatrogasca, vatru gasi i šest aviona
Na Biokovu u zaseoku Šošići kod Igrana buknuo je požar, a o veličini problema govori podatak da su na terenu 82 vatrogasca kao i šest aviona.
22.08.2021. u 15:30
get url
text
Požar na Biokovu

Požar na lokaciji Gornje Igrane izbio je oko 9 sati. Radi se o dosta nepristupačnom terenu što dodatno otežava posao vatrogascima.

Stoga su uz vatrogasce sa cijelog Makarskog primorja na intervenciju i ispomoć pozvani i kanaderi koji iz zraka pokušavaju pripomoći vatrogascima.

- Požar koji je u nedjelju buknuo na Biokovu, u zaseoku Šošići, gase sve raspoložive vatrogasne snage s makarskog područja, a pomažu im i vatrogasci iz Omiša i Vrgorca te četiri kanadera i dva air tractora. Iako gašenje vatrene stihije otežava vjetar i nepristupačnost teranu, nisu ugroženi stambeni objekti - rekao je Hini vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

Na požarištu su 82 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila.

Požar na Biokovu

Kako je saopćilo Ministarstvo odbrane Hrvatske, tri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga angažirana su na požarištu na području Biokova kod mjesta Igrane u Splitsko-dalmatinskoj u županiji.

Planina Biokovo proglašena je Parkom prirode 1981. godine zbog svoje geomorfologije i biološke raznolikosti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.