open-navfaktor-logo
search
Nezapamćena tragedija
Vlada Crne Gore proglasila trodnevnu žalost
Vlada Crne Gore je sinoć donijela Odluku da, povodom nezapamćene tragedije na Cetinju u kojoj je juče ubijeno 11 osoba, a šest povrijeđeno, proglasi trodnevnu žalost. Dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. august 2022. godine.
13.08.2022. u 15:28
get url
text

34-godišnji Vuk Borilović sa Cetinja ubio je iz lovačke puške 11 ljudi, među kojima i dvoje maloljetne djece. Povrijeđeno je još šest ljudi, među kojima je i policajac.

 

Napadača je nakon toga ubio sugrađanin.

Iz policije navode da je najprije pucao na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari.

Tada je ubio osmogodišnje i jedanaestogodišnje dijete i ranio njihovu majku koja je u bolnici podlegla povredama.

Potom je pucao na stanovnike naselja i ubio još osam osoba, a ranio šest.

U Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici hospitalizovane su četiri osobe ranjene na Cetinju, od kojih je jedna životno ugrožena i na intenzivnoj je njezi, dok su dva pacijenta hospitalizovana u cetinjskoj Bolnici i van životne su opasnosti.

Ovo je tragičan događaj ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru, izjavio je direktor Uprave policije Zoran Brđanin u video poruci.

Crnogorski premijer Dritan Abazović napisao je na svom telegram kanalu da je ovo tragedija koju Crna Gora ne pamti.

- Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane Prestolnice Cetinje - naveo je Abazović na Telegramu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.