Petak, 05.06.2020.

Dvije odluke

Vlada FBiH: Fejzić razriješen, a Hadžialić imenovan za člana NO Razvojne banke

Dino Hadžialić imenovan je na period do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, donijela dvije odluke koje se odnose na članstvo u Nadzornom odboru Razvojne banke Federacije BiH.

Prvom odlukom Vlada je dala prethodnu saglasnost da Semir Fejzić bude razriješen dužnosti člana Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH prije isteka mandata, na lični zahtjev.

Prethodnu saglasnost Federalna vlada je, drugom odlukom, dala da za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH bude imenovan Dino Hadžialić, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca, počev od dana stupanja na snagu odluke Skupštine Razvojne banke FBiH o njegovom imenovanju.

Federalna vlada je, također, danas donijela i odluke o kriterijima i o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje Upravnog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, te utvrdila tekst javnog oglasa. Također je imenovala i članove komisije koja će provesti konkursnu proceduru.

Za učešće u radu i odlučivanju na Skupštini JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo Vlada je opunomoćila Ismeta Demirovića, saopćeno je iz Vlade FBIH.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh