open-navfaktor-logo
search
Vanredna sjednica
Vlada KS produžila dosadašnje mjere, značajan broj učenika ponovo u školskim klupama
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj vanrednoj sjednici, na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, donijela zaključak o produžavanju primjene svih Naredbi i Preporuka, te time produžila primjenu svih dosadašnjih higijensko-epidemiološke mjere do ponedjeljka, 26. aprila 2021. godine, do 5 sati.
16.04.2021. u 16:04
get url
text

Kada je u pitanju odvijanje odgojno-obrazovnog procesa u Kantonu Sarajevo, Vlada je donijela zaključak da će se do 23. aprila 2021. godine odgojno-obrazovni proces za učenike razredne nastave od 1. do 4./5. razreda javnih i privatnih osnovnih škola i učenike paralelnih škola realizirat će se u prostorijama škole po kombinovanom modelu. Ostali učenici predmetne nastave nastavljaju pohađati nastavu online.

Odgojno-obrazovni proces za učenike trećeg razreda javnih i privatnih srednjih škola i sve učenike JU Srednja muzička škola realizirat će se u prostorijama škole po kombinovanom modelu. Učenici 1.,2. i 4. razreda srednje škole nastavljaju pohađati nastavu online.

- U dopisu koji je ministrica odgoja i obrazovanja Naida Hota–Muminović uputila svim osnovnim i srednjim škola najavljuje se i kako, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, planiraju od 26. aprila 2021. vratiti u školske klupe još jedan dio učenika predmetne nastave (posebno učenika 7. i 8. razreda) i učenika srednje škole, posebno 2. razred srednje škole, a sve uz strogo poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Obrazovni proces za sve sarajevske studente bit će i dalje organiziran u online formi.

- Vlada i Krizni štab će nastaviti sa kontinuiranim praćenjem epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, te shodno njenom daljem razvoju prilogađavati sve buduće higijensko-epidemiološke mjere - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.