- Tražimo informacije u vezi s nastavkom izgradnje Bloka 7, kao i informacije o proizvodnji električne i toplotne energije u Termoelektrani (TE) Tuzla. Molimo da nam se u razumnom roku dostavi informacija o trenutnom statusu Bloka 7, kao i viđenje daljnjeg rada TE Tuzla - rekao je danas premijer Hodžić.

Na pitanje šta će za TK značiti ukoliko ne bude realiziran projekat Bloka 7, Hodžić nije želio spekulirati prije nego što stigne zvanično očitovanje EPBiH.

Premijer TK Kadrija Hodžić

- Vlada TK će formirati stručni tim za praćenje situacije oko sudbine Bloka 7 i utvrđivanje mogućih ekonomskih, socijalnih i ekoloških posljedica po život građana TK - kaže Hodžić.

Iako je već izvjesno da se Blok 7 neće graditi, želimo zvaničnu informaciju, a onda da vidimo šta ćemo dalje, rekao je premijer TK i istakao da će u slučaju neizgradnje Bloka 7 ovaj kanton osjetiti najveće posljedice.

- Želimo jedan partnerski odnos. Dakle, ovo nije kritički pristup, nego način da sagledamo moguće posljedice. Nećemo ništa prejudicirati - zaključio je Hodžić.