open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Vladina "škola u prirodi": Forto odveo ministre u konjički klub, kaže vodit će ih opet negdje
Vlada Kantona Sarajevo, kako smo jučer najavili, održava danas sjednicu u prirodi. Premijer Edin Forto odveo je ministre u Konjički centar "Lazy Horse" (Lijeni konj), nadomak Pazarića, 25 kilometara od Sarajeva. 
16.06.2022. u 12:25
get url
text

- Poslovnik Vlade KS dozvoljava održavanje sjednica van zgrade, to je standardna praksa. Mi kao Vlada smo to uradili puno puta, sve druge vlade su to radile puno puta. Iskreno, nisam znao da će ovo biti vijest. Standardno je i normalno da se izađe van zgrade i odradi radni dan, van standardne kancelarije i lokacije. Mi smo to radili prije i radit ćemo to i u budućnosti - izjavio je Forto novinarima koji su došli da snime gdje se održava sjednica koja je izazvala pažnju upravo zbog lokacije. 

VEZANI TEKST - Vlada KS saopćila da sutra zasjeda na "Lijenom konju"

Nije sporno da se sjednice Vlade mogu održavati izvan sjedišta Vlade, međutim nekoliko je pitanja na koje nije ponuđen odgovor javnosti nakon što je Fortu iznenadilo da je ovo vijest. A vijest je prvenstveno zbog neobične lokacije koja je odabrana za sjednicu - konjičkog centra. 

Primjera radi, pitanja koja se postavljaju su: Zašto je Vlada odabrala ovo mjesto za održavanje sjednice? Koliko će platiti prostor u kojem zasjeda, piće i eventualno hranu? Ako Vlada neće ništa platiti, zašto neće? Zašto prave reklamu privatmom konjičkom klubu... 

Prema dostupnim informacijama vlasnici konjičkog centra "Lazy Horse" su Selma Jusufović i Rasim Jusufović, po vokaciji ljekari. Rasim Jusufović je direktor prve privatne opće bolnice u BiH, ASA bolnice, koja je u izgradnji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.