open-navfaktor-logo
search
Skandalozno
Vlasnik restorana u Omišu goste naziva "stoko bosanska", "j.... Bosanci", spominje i "muslimansku majku"
U odgovorima vlasnika ima svega, a najčešće optuživanja recenzenata da lažu, nazivajući ih idiotima koji pišu gluposti
19.06.2019. u 08:25
get url
text

Ispod nekoliko Google recenzija restorana Val u Mimicama kod Omiša pojavili su se, u formi odgovora vlasnika, šovinistički komentari na račun Bosanaca.

Kako piše portal Index.hr na negativni komentar jedne gošće restorana u kojem zamjera lošu hranu i uslugu, žilave lignje, osrednju pizzu, lošu riblju supu reagovao je neko iz uprave restorana.

- Kada sam vidjela na ovoj stranici odgovore vlasnika na kritike drugih gostiju, žalim što sam uopće ušla u restoran. Daleko je to od domaćina. U svakom slučaju, ne preporučujem restoran zbog loše hrane prioritetno, pa sve drugo - zapisala je gošća.

Ispod je, kao odgovor vlasnika, stajalo, doslovno: "Nisi tribala ni ulazit. Ni ti ni tvoje stado. Uvik jebeni Bosanci nešto pišu loše. Nikad u životu niste vidili jadransku lignju. Naručujete stvari koje ne znate jesti i onda pljunete, a pojma nemate. Naučili ste u Bosni žvakat smrznutu patagonicu pa vas iznenadila kvaliteta. Došli ste kao stado neotesane stoke. Mokri s plaže u kupaćim gaćama. Skakali i galamili po restoranu. Zviždali za konobarom koji vas je upozorio da se kulturno ponašate da niste na čaršiji. Ajde sad stoko bosanska neodgojena napravite još koji profil pa dajte loše ocjene. Eto bar znate koristiti internet kad se ne znate ponašati!!!"

Ovaj je odgovor izbrisan nakon što su novinari kontaktirali vlasnike, bračni par Strmečki. Oni su novinarima kazali da ne znaju ko piše odgovore vlasnika, ali da oni sigurno to ne rade.

U odgovorima vlasnika ima svega, a najčešće optuživanja recenzenata da lažu, nazivajući ih idiotima koji pišu gluposti.

Autor je nerijetko neprijateljski nastrojen prema konkurenciji i naročito prema Bosancima. Prije dvije godine u komentarima pod imenom Ivan Jukić stoji "Vlasnik je bio iznimno neodgojena osoba sklona vikanju i galamljenju na goste. Ne libi se ni od fizičkih prijetnji niti spominjanja 'muslimanske majke.' U svakom gostu očito vidi prijetnju u vidu muslimana. Neka mu je sa srećom sa takvim stavovima o životu!"

Uslijedio je odgovor: "Lažove. Prvo i najvažnije nisi ti nikakav gost nego si sa svojom ženom došetao cestom s kesom praznih limenki od pive koje je ona bacala u moju kantu za smeće. Normalnim glasom i kulturno sam vas upozorio da je to privatan kontenjer u kojeg ne možete bacati smeće. Na to si nekulturna Bosančino odgovorio citiram: 'Ali smeće ima ime i prezime.' Opet sam ti bez uvrede rekao da ima i da je moje i da ti ne dam bacati smeće i da pitaš onog ko ti je iznajmio apartman di da bacaš smeće. Na to mi seljačino rekao da sam istrošeni kurton. Šta si očekivao? Imaš sreće šta sam bio dobre volje pa te nisam dobro našamara i lansira u bosansku pripizdinu iz koje si tako nekulturan i bezobrazan ispao. Šta ne dođeš pa kažeš u lice, a ne pišeš laži po internetu pičketino jedna bosanska nekulturna."

Index je kontaktirao vlasnike restorana, a kako je sve prošlo možete pročitati ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.