open-navfaktor-logo
search
"Al-Quds i ti"
Volonterke iz Holandije osigurale pomoć za porodicu u Brčkom koja je ostala bez doma u požaru
Članice organizacije "Kudus ve Sen Gonulluler Platformu Hollanda" (Platforma volontera "Al-Quds i ti" iz Holandije) posjetile su Bosnu i Hercegovinu i tom prilikom dostavile pomoć za porodicu u Brčkom koja je ostala bez doma nakon požara u kojem je tragično stradalo sedam članova porodice Salihović 24. oktobra 2021. godine.
01.11.2021. u 13:27
get url
text

Rukiye Dadak, Tuba Celik i Tuba Karanfil, tri članice volonterske organizacije, čije sjedište je u Haagu, a koja okuplja volontere porijeklom iz Turske i drugih zemalja, posjetile su BiH kako bi pružile pomoć ljudima u potrebi.

U razgovoru sa predstavnicima Crvenog polumjeseca Turske u Sarajevu odlučili su pomoć pružiti članovima porodice koji su trenutno smješteni u dva stana u Brčkom koja su im dodijelile lokalne vlasti.

Dadak je u razgovoru za AA istakla da se Platforma volontera "Al-Quds i ti" u dosadašnjem radu uglavnom fokusirala na aktivnosti i pomoć Palestini, odnosno Palestincima u Al-Qudsu (Jerusalemu) i Gazi.

- Također, u narednom periodu želimo realizovati projekte i aktivnosti i u Bosni i Hercegovini. Posebno želimo pokrenuti aktivnosti kao što su pomoć siročadima, posebno tokom mjeseca ramazana i Kurban bajrama. Osim toga, jedan od naših ciljeva je da osvijestimo ljude o važnosti pružanja podrške drugim ljudima kojima je potrebna pomoć - istakla je Dadak.

Kako je kazala, nakon što je utvrđeno da je jedan od prioriteta pružiti pomoć članovima porodice koji su ostali bez doma u požaru u Brčkom, odmah su u prvoj fazi osigurali pomoć u krevetima i madracima.

- Osim toga, nastavljamo aktivnosti kako bi osigurali i sve ostale potrepštine za te ljude u potrebi. Radimo na tome da budu zadovoljene sve potrebe tih porodica - rekla je Dadak.

Platforma volontera "Al-Quds i ti", osnovana 2017. godine, a koja ima članove i volontere u mnogim evropskim zemljama, aktivno sarađuje sa brojnim humanitarnim organizacijama i udruženjima u svijetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.