Ugaženog snijega ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a BIHAMK izdvaja puteve: Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno-Livno, Foča-Gacko, Glamoč-Mrkonjić Grad i Ripač-Vrtoče.

Na putevima u zapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Pažnju skreću i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad. Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je od 07 do 19 sati.