open-navfaktor-logo
search
"Duboko zabrinut"
Vranić traži hitan sastanak sa rukovodstvom KCUS-a
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić poziva na hitni sastanak sutra u 9 sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, saopćila je Press služba KS.
04.04.2021. u 09:51
get url
text

Osim Izetbegović, Vranić na sastanak poziva i šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju a na temu uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

- Duboko sam zabrinut zbog medijskih natpisa, ali i direktno dostavljenih informacija kojima svi svjedočimo posljednjih dana. Ohrabrujem sve zdravstvene radnike, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o postupanjima izvan standarda liječničke struke da nadležnim institucijama ili meni lično prijave takva saznanja. Istovremeno, garantujem da ću ja, kao i cijela Vlada Kantona Sarajevo, zaštititi u cijelosti pojedince koji podnesu prijavu od bilo kojeg oblika odmazde ili štetnih posljedica, a koje bi im takva svjedočenja mogla uzrokovati, uključujući pravo na rad u struci - rekao je Vranić, saopćeno je iz Press službe KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.