Odluke

Vrhovni sud RS-a ukinuo presudu Draganu Cerovcu za otmicu

Objavljeno: 02.12.2019. u 14:37 Autor: B. S.

Prvostepenom presudom proglašen je krivim da je u sastavu grupe, u kojoj su bili i odbjegla braća kik bokseri Miljan i Ljuban Vidović iz Bijeljine, oteo Jakovljevića 14. maja prošle godine

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je prvostepenu presudu Draganu Cerovcu kojom je osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog otmice Nenada Jakovljevića iz Bijeljine.

Sudsko vijeće je uvažilo žalbu odbrane i predmet je vraćen Okružnom sudu u Banjoj Luci na novo suđenje. Pritvor mu je produžen i može trajati najduže godinu.

Dragan Cerovac  iz Zvornika osuđen je nepravosnažno u Okružnom sudu u Banjoj Luci u julu ove godine na 18 mjeseci zatvora zbog učešća u otmici Jakovljevića, a on ga je tokom suđenja amnestirao od krivičnog gonjenja.

Prvostepenom presudom proglašen je krivim da je u sastavu grupe, u kojoj su bili i odbjegla braća kik bokseri Miljan i Ljuban Vidović iz Bijeljine, oteo Jakovljevića 14. maja prošle godine. Žrtvu su silom, prijetnjom i batinama natjerali da potpiše i ovjeri ugovor kojim priznaje da duguje 16.000 KM Fikreti Mušanović, majci boskera i učesnika rijalitija "Parovi" Đorđa Tomića koji je s Vidovićima blizak prijatelj.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije