U toku sjednica

VSTV: Na dnevnom redu i pismo stranih ambasada

Objavljeno: 30.05.2019. u 10:19 Autor: M. M.

Kao zadnja tačka dnevnog reda planirana je rasprava o pismu Delegacije EU-a, Misije OSCE-a i Ambasade SAD-a koje je stiglo na adresu VSTV-a

Sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH nastavljena je danas u Sarajevu. Prva tačka današnjeg dnevnog reda je formiranje komisije za obavljanje razgovora sa kandidatima za Ustavni sud FBiH. Nakon što su jučer imenovali glavne tužioce u Sarajevskom i Posavskom kantonu, članovi VSTV-a danas će izabrati i glavne tužioce u Tuzlanskom, te u Unsko-sanskom kantonu.

Kandidati za glavnog tužioca u TK su aktuelni glavni tužilac Tomislav Ljubić i Dražena Pejanović, predsjednica Općinskog suda u Kalesiji. U Unsko-sanskom kantonu u utrci za glavnog tužioca su tri kandidata: Fadila Amidžić, Jasmin Mesić i Asmir Midžić.

Za danas je planirano i imenovanje novih državnih tužilaca, a kao zadnja tačka dnevnog reda planirana je rasprava o pismu Delegacije EU-a, Misije OSCE-a i Ambasade SAD-a koje je stiglo na adresu VSTV-a.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije