Beograd je ovih dana poput Kazablanke, jer "kada su tu gosti iz Rusije, otkrivaju se oni iz zapadnih službi koji ih prate u stopu i isto kada su tu ljudi sa Zapada, prate ih sa Istoka", rekao je Vučić na obilježavanju Dana Sigurnosno-informativne agencije i 20 godina od uspostavljanja Agencije.

Danas živimo u vremenu u kojem je aktivnost službe najvažnija, posebeno prema vanjskom faktoru. To pokazuje koliko su i jedni i drugi zainteresovani za ovo parče zemlje koje bismo da sačuvamo za sebe i svoja pokoljenja, naglasio je Vučić.

- Sasvim bez naše krivice, upali smo u začarani krug iz kojeg kao da nema izlaza. Ako mislite da bi bilo dovoljno da sutra kažemo da uvodimo sankcije Rusiji, tapšali bi nas po ramenu pet dana i onda bi rekli da moramo da se odlučimo za budućnost i za "pravu stranu historije" koja nema mnogo veze s argumentima, već znači da ste na njihovoj strani u svakom trenutku - kazao je srbijanski predsjednik.

Ocijenio je da ta "prava strana" kaže Srbiji da se odrekne Kosova, a da će zauzvrat dobiti "mali poklon".

- Ako vam padne na pamet da odbijete samoukidanje, onda ste u problemu. Niko ne prijeti meni kao Aleksandru Vučiću, već neskriveno prijeti našoj zemlji i našem opstanku. Prvi put to govorim na ovako otvoren način. Kažu da su problem i izbjeglice. I tu ćemo da se usaglasimo, ali ni to neće biti dovoljno, neće biti ni vijest - ocijenio je Vučić.

Dodao je i da je Srbija izložena pritiscima jer želi da ima pravo na sopstveno mišljenje.

- Čekat će nas teški izbori i mnogi problemi u budućnosti. Svuda su samo interesi. Tako će mnogi s Istoka da gledaju da budemo što više uvučeni u probleme, a o licemjerju ovih sa Zapada da ne govorim. Ostat će malo nas koji imamo samo jednu zemlju, koji razmišljaju samo o interesima Srbije jer jedni bi da se dodvore zapadnim ambasadama, a drugi imaju apriori junački stav - naveo je Vučić, prenosi N1.