open-navfaktor-logo
search
Dan srpskog jedinstva
Vučić: Ne treba nam ništa tuđe, samo hoćemo da budemo svoji na svome, ne trebaju nam druge granice
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se okupljenima povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave te je istakao da je 15. septembar datum proboja Solunskog fronta, dan u kojem zajedno leže i bol i slava.
15.09.2021. u 20:16
get url
text
get url
text

- Srbija ima novi plan za budućnost, onu na koju ćemo se ponositi svojom zastavom znajući da je ona zastava slobode i zastava mira, ali i zastava budućnosti - poručio je Vučić, te dodao:

- Kažu, izmislili ste praznik. Izmislili smo proboj Solunskog fronta, ako ćemo tako, izmislili smo i Stefana Nemanju. Nismo, izmislio je Stefan Nemanja nas. Očekuju od nas da im se pravdamo i da im se večeras izvinjavamo i da kažemo izvinite molim vas što imamo našu zastavu. Nikada više za srpsku trobojku nećemo da se izvinjavamo, nosit ćemo je sa ponosom, nosit ćemo je svuda po svetu.

VEZANI TEKST - Dodik: Imamo Republiku Srpsku, ali naša država je i Srbija

Vučić je naglasio da ne postoji ništa preče od jedinstva srpskog naroda.

- Ne treba nam ništa tuđe, samo hoćemo da budemo svoji na svome, ne trebaju nam druge granice. Ne treba nam baš ništa, samo da smijemo da kažemo da nosimo srpsko ime i da nosimo srpsko prezime – naveo je Vučić.

Istakao je da nema veće vrijednosti od jedinstva i slobode.

- Ove naše zastave imaju tu ulogu, one su dokaz da biti Srbin ne znači biti kriv, ne znači nositi teret osude, već znači suprotno. To znači da uz to ime ide ponos - rekao je Vučić, te nastavio:

- Hoću da kažem veliko hvala narodu u Republici Srpskoj i njegovim predstavnicima koji su ovde, hoću da kažem hvala našem mučeničkom narodu na Kosovu i Metohiji i njegovim predstavnicima koji su se nama, prenosi RTS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.