Ukazao je da je bila velika panika je se očekivalo da za 10 dana bude haos, jer nema prolaza pored Jarinja i Brnjaka.

- I sjetim se, naš prijedlog koji Albanci ne mogu da odbiju. U tom trenutku međunarodni predstavnici dođu do mene u hotel i pitaju da li mogu da im garantujem. Ja im kažem da moja riječ znači više nego nečije zakletve. Jedan američki i jedan evropski predstavnik mi kažu da se pobrinem, a da će oni natjerati Kurtija da odustane od tablica na godinu dana - naveo je on, piše Danas.rs.

Predsjednik Srbije kaže da su Srbi sa Kosova i Metohije imali sumnje nakon njegovih molbi da prihvate dogovor sa Prištinom o ličnim dokumentima.

- Ja pitam Srbe, a oni kažu "opet ti sa tvojim molbama". Za dva dana oni kažu "Ok, ali ovo je posljednji put". Ja sam imao obećanje da će biti u redu za tablice, ali sam imao obećanje i da će biti u redu za izbore. To sam im i rekao - kazao je on.

On je dodao da su Srbi do sada ispunjavali sve zahtjeve iz sporazuma, dok druga strane ne želi zajednicu srpskih općina.

- I onda se događa Berlinski proces, potpisujemo tri sporazuma. Tog dana u Berlinu, da bi nas ponizili, Kurti daje izjavu koja se tiče SZO, da se to nikada neće desiti. A onda je rekao da ovo za tablice ide fazno, da vas malo kažnjavamo sa po 150 eura, pa ćemo da vam oduzimamo tablice, pa i automobile. Predstavnici Kvinte obmanjuju javnost kada kažu da ima pravo da oduzima tablice. Pozivaju se na pogrešan član. Znaju, nego se prave blesavi. Ne smiju da kažu, jer je za njih Kosovo nezavisna država. Smijenio je Nenada Đurića. Nemaju pravo to da rade - naveo je Vučić.

- Kad su se desile te tri stvari, da nema ništa od SZO, tablice i smjena Nenada Đurića, Srbi su rekli da neće više to da trpe. Pričao sam sa Srbima cijelu noć - dodao je predsjednik Srbije.