open-navfaktor-logo
search
Pred put u Rusiju
Vučić o ulaganju u Vojsku Srbije, sastanku sa Dodikom, o čemu će razgovarati sa Putinom
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ulaže mnogo u svoju vojsku "zato što može" i zato što je srbijanska ekonomija "snažnija", ali da misli da je svima jasno da bi Srbija, da to ne čini, bila "lak plijen i zalogaj" svima koji Srbiji ne žele dobro.
24.11.2021. u 20:17
get url
text

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je razgovor sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Zapadni Balkan, održan u utorak, bio "korektan i normalan" i naglasio da Beograd hoće da razgovara sa Prištinom "ne zato što je fasciniran politikom" kosovskog premijera Aljbina Kurtija već zbog toga što smatra da razgovor sa takvim ljudima mora da donese nekakve rezultate "jer je bolje da razgovarate nego da ne razgovarate".

On je naveo da o razgovoru sa Miroslavom Lajčakom ne bi javno govorio, iako su razgovarali "o mnogim detaljima" i o bezbrojnim pitanjima, kao što su problem nestalih osoba i Zajednica srpskih općina, i da nema dogovor sa Lajčakom da govori o stvarima koje nisu dogovorene.

Na pitanje o sastanku sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, održanim u utorak, Vučić je rekao da se "uvijek trudi da se ne miješa u unutrašnje stvari drugih država", da je imao dug sastanak sa Dodikom, da ga je saslušao, da su imali "uobičajene konsultacije oko različitih ekonomskih i političkih pitanja".

On je naglasio da je važno da se u Bosni i Hercegovini "tenzije spuste i budu neuporedivo niže" i da misli da će na tom fonu "istrajavati" i Dodik.

Vučić je rekao da će o situaciji u cijelom regionu svakako razgovarati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom predstojeće posjete Moskvi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.