open-navfaktor-logo
search
Koronavirus u Srbiji
Vučić: Policijski sat ubuduće od 18 sati, stariji građani će moći izabrati svojih pola sata za šetnju
Građani stariji od 65 godina od utorka, 21. aprila moći da idu u šetnju tri puta sedmično, a policijski sat će ubuduće počinjati od 18 sati, najavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
18.04.2020. u 22:03
get url
text

On je precizirao da će stariji građani od utorka, kada se završava do sada najduža zabrana kretanja u Srbiji, moći da u periodu od 18 sati do jedan sat poslije ponoći izaberu svojih pola sata za šetnju.

Vučić je kazao i da će policijski sat ubuduće počinjati u 18 sati, a ne u 17 kako je bilo do sada.

Također, predsjednik Srbije je najavio i da će od utorka moći da se otvore zanatske radnje, a kasnije i frizerski i kozmetički saloni i teretane.

Između 4. i 11. maja bit će otvoreni i hoteli, banje, tržni centri, međugradski saobraćaj, aerodromski saobraćaj, kao i restorani i kafići, dodao je.

- To je sve ukoliko sve bude išlo kao što je išlo danas - kazao je za televiziju Pink.

Predsjednik Srbije pozvao je i građevinare da od utorka krenu "punom parom na posao".

Upitan o tome da li slabi koronavirus u zemlji, Vučić je kazao da se Vojvodina "umiruje", da je Beograd "sve bolji", Niš se također "umiruje", ali u okolini NIša ima problema.

Prema podacima od 15 sati danas, u Srbiji je do sada od posljedica koronavirusa preminulo 117 osoba, a registrovano je 5.994 oboljelih. Do sada je izliječeno 637 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.