Stojanović je na Twitteru napisala da se čitava Vučićeva posjeta Davosu banalizuje, a potom se obrušila na sve koji su primijetili gdje je Vučić sjedio.

- Ali da toliko banalizujete cijelu posjetu Vučića i da u prvi plan stavite gdje čovjek sjedi!!! Pa da li ste vi normalni?! Danima ne spava, daje svoj maksimum, a vi samo pričate gdje sjedi i podsmijavate se! Bijednici pravi!!! - napisala je ona. 

Vučić je na panelu o Zapadnom Balkanu, održanom u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu sjedio je izdvojeno od svih lidera i sam.

- Tamo sam birao sam gdje ću da sjednem, i iako su me tri puta molili da dođem u prvi red, ja to nisam želio. Ali to je jedna od stvari koja mi je zabavna. Kada imate teške razgovore i kada razmišljate o tome, za mene je to dio dobre zabave. Zašto? Pa kada vidite da politički protivnici nemaju ništa da kažu o vašem radu, rezultatima, znanju jezika, onda misle da su se dočepali nečega, misleći da su svi površni kao i oni - rekao je Vučić.

Zanimljivu fotografiju iz Davosa objavio je na društvenim mrežama makedonski predsjednik Stevo Pendarovski. Tokom razgovora šefovi država su sjedili jedni naspram drugih, a između njih bio je niski stolići s vodom i kafom.

Predsjednik Srbije sjedio je iza svih njih, gledajući im u leđa.