- Hoćete mir u BiH, onda poštujte Srbe. Možete da se pravite da ne postoje, ali oni postoje. Ako hoće mir u BiH, stabilnost na Balkanu, mora da sluša šta Srbi misle. Mora da razumije i posluša da su Srbi tu i da imaju pravo na svoj stav i mišljenje - rekao je Vulin za beogradsku TV Happy. 

- Ako vi Srbima u BiH, odnosno u Republici Srpskoj zabranjujete da misle svojom glavom i da kažu - genocida u Srebrenici nije bilo, hoćete li uhapsiti milion Srba koji žive u BiH? Šta Srbija treba da kaže? Da okrene glavu da se pravi da se to ne dešava - kaže Vulin.

Osvrćući se na kritike koje mu upućuju bošnjački, hrvatski i crnogorski političari iz zemalja regiona, Vulin je rekao da ga često napadaju, ali da niko ne kaže da laže.

Vulin je naveo da je Srbija ta koja daje direktnu pomoć budžetu Vlade Republike Srpske i koja u svakoj općini u Republici Srpskoj plus četiri općine u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom, ima bar jedan projekat, gdje je napravila bar školu, vrtić, put...

- Nikada niste imali iskreniji stav Srbije prema Republici Srpskoj. Republika Srpska kada god joj je teško, oslanja se na svoju Srbiju - rekao je Vulin.

On je podsjetio da su zvaničnici Srbije prije Vučića govorili da je Republika Srpska teret i da tamo Srbi uvijek imaju neki problem.

- Beograd se brani u Banjoj Luci. Gdje god Srbi žive, vi ih branite, branite ih kulturno, ekonomski. Niko prije Vučića Srbe nije branio ekonomski. Šta je problem da Srbija brani prava Srba gdje god žive - rekao je Vulin.

On je naglasio da Srbi, gdje god da žive, moraju da budu sigurni i mirni.

- Mi živimo na najvećem prostoru, kada je dio našeg naroda ugrožen, onda je ugrožen čitav srpski narod. Mi ćemo za mir učiniti skoro sve, ali i za slobodu ćemo učiniti sve - rekao je Vulin, prenosi RTRS.