open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Vugdalić nadmudrio Ćuluma: Bh. pioniri poraženi od Slovenije
U drugom prijateljskom meču U-15 selekcija Bosne i Hercegovine i Slovenije odigranom danas u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici, gosti su ostvarili pobjedu rezultatom 1:3.
10.11.2022. u 17:33
get url
text

Prvi pokušaj na utakmici imao je Vukašin Gostimirović u 2. minuti, ali je sa ivice kaznenog prostora loptu poslao pored gola. Slovenci su uzvratili u 11. minuti kad je Žiga Šinigoj sa peterca šutirao preko gola. Dobro je pokušao i Žiga Krajnc sa dvadesetak metara u 13. minuti, a golman bh. tima Tarik Banjić izbacuje loptu u korner.

Gosti do prednosti dolaze u 28. minuti. Jaša Mihajlović je odlično centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane, a Arman Durmiši glavom loptu skreće u mrežu.

Slovenci koje sa klupe predvodi Muamer Vugdalić prednost udvostručuju u 44. minuti. Luka Vodušek se najbolje snalazi u šesnaestercu bh. tima i sa 15-ak metara postiže pogodak.

Već u 46. minuti izabranici Čedomira Ćuluma postižu gol za 1:2. Gostimirović šalje loptu kroz sredinu za Saida Nišića koji sa ivice kaznenog prostora precizno šutira.

Jaka Premrl u 63. minut snažno šutira sa preko dvadeset metara i postiže treći gol za pionirsku selekciju Slovenije.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Tarik Banjić, Din Karamehmedović (41. Deni Nuhanović), Nikša Blagojević, Miloš Soprenić (60. Ismet Mujkić), Kenan Vrban (76. Ervin Slanjankić), Vukašin Gostimirović (76. Dario Arifović), Amar Osmanović (41. Arman Rebac), Jovan Ćulum, Stefan Višekruna (60. Edib Dazdarević), Hasan Fatušić, Ajdin Raščić (41. Said Nišić).

U prvom meču selekcija BiH i Slovenije koji je odigran prije dva dana gosti su pobijedili sa 0:1 golom iz penala u posljednjoj minuti utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.