open-navfaktor-logo
search
O gostovanju Sarajevu
Vugdalić o suđenju na Koševu: Uputit ćemo žalbu Savezu, ovo je kap koja je prelila čašu
Generalni direktor FK Tuzla City rekao je da će ovaj klub podnijeti žalbu na suđenju Zorana Grbića, glavnog sudije na susretu protiv FK Sarajevo, odigranog u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase".
24.02.2020. u 13:20
get url
text

Podsjećamo, Sarajevo je u okviru 20. kola BHT Premijer lige savladalo Tuzla City rezultatom 6:2, a na utakmici je isključen igrač Cityja koji je dobio direktan crveni karton nakon što je za vrat uhvatio Dupovca.

- Nogometnom savezu uputit ćemo žalbu na suđenje, posebno na sve ono što se dešavalo od 41. do 45. minuta susreta. Naš igrač Badji će biti kažnjen zbog svog postupka, ostavio je ekipu na cjedilu i to ponašanje ne priliči igraču našeg kluba - rekao je generalani direktor Tuzla Cityja Sabahudin Saša Vugdalić.

Mi nismo stručni da ocjenjujemo suđenje, dodao je, ali kaže da je ono što se dešavlo u subotu "prelilo čašu".

- Dotični sudija kad je god sudio na utakmici Tuzla Cityja bili su problemi. Mi moramo štititi interes kluba. Pitat ćete me vjerovatno očekujem li kaznu za ovu press konferenciju, pa i očekujem i ne očekujem. Trebali bi imati slobodu govora. Ovo je ljudski i sportski vapaj "dosta više". Tek je 20. kolo, a i na drugim terenima je bilo problema. To tek kreće. Možda je za nas dobro što smo peti, neka se pobusaju u prsa oni koji se bore za veće pozicije. Bit će toga još. N/FSBiH je učinio da imamo dobro takmičenje, vjerujem da čine sve da i sudijska organizacija bude prava, po pravilniku sudijska organizacija je samostalna u sklopu saveza. Oni rade sa sudijama koje dobiju, da li je to kvalitet neka oni odlučuju - rekao je Vugdalić.

Stavovi koje je iznio Vugdalić usklađeni su na dvije sjednice Upravnog odbora kluba koje su održane nakon susreta u Sarajevu i predstavljaju zvanično stajalište Tuzla Cityja.

- Mi smo uradili sve da napravimo jednu lijepu priču. Odradili smo vrhunske pripreme, imamo dobar tim i izgleda da to nije dovoljno. Svi se moramo posvetiti da svi klubovi imaju iste uslove za sportsko nadmetanje,a ne ovim drugim stvarima - rekao je sportski direktor Tuzla Cityja Samir Muratović.

Također, Vugdalić se danas zahvalio na gostoprimstvu FK sarajevo, jer su bili, kako je rekao, odlični domaćini. Iako je dio čelnika Tuzla Cityja napustio Koševo prije završetka utakmice, Vugdalić je rekao da je sa ekipom ostao generalni sekretar kluba i njegova malenkost.

- Nemamo ništa protiv N/FSBiH ni sudisjke organizacije, oni koji delegiraju su časni pošteni ljudi. Oni koje prate fudbale u Tuzli znaju da je čovjek koji je bio na čelu Slobode, sada na čelu Cityja (Azmir Husić op.a.). Dotična osoba koja je bila na centru u subotu je uvijek imala probleme s Tuzlom, a ne Tuzla s njim. Šta on ima protiv Tuzle neka ispitaju oni koji ga delegiraju i stoje iza njega. Činjenica je da je čovjek incidentan. Bili smo upozoreni na to šta će biti i to se desilo - kaže Vugdalić.

Istakao je da je stav kluba da je postojala "tendencija čovjeka na centru", koja je utjecala na to da se sve okrene.

- Ljudi iz FK Sarajeva nemaju ništa s tim, ali prvi gol, aut za Tuzla City, daje se protivniku. Drugi gol, gol aut, daje se protivniku korner i dolazi do gola. Kod drugog gola imamo start laktom na našeg igrača koji se pušta i tu se sve prelama. Sve se to može vidjeti, ali to ne daje pravo našim igračima da kasnije bude 6:2. U 20. kola Tuzla City je četiri puta drastično oštećen i nismo dizali glas. Sada se dešavaju greške s tendencijom te nam se daje do znanja da ne možemo biti drugi, treći ili ne daj Bože prvi - rekao je Vugdalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.