open-navfaktor-logo
search
Ministar odbrane Srbije
Vulin: Džaferović još jednom pokušao da zabije nož u leđa Vučiću
Aleksandar Vulin, minister odbrane Srbije, komentarisao je razgovor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića, s premijerom Kosova Albinom Kurtijem.
23.05.2020. u 21:01
get url
text

Kako prenose srbijanski mediji, Vulin je kazao da Džaferović treba da bude zahvalan Aleksandru Vučiću na tome što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a ne da, umjesto toga, razgovara sa "lažnim premijerima i da se miješa u unutrašnja pitanja Srbije".

Vulin je poručio da je Džaferović, još jednom, pokušao da zabije nož u leđa Vučiću, tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i da se time najdirektnije umiješao u unutrašnja pitanja Srbije.

- Aleksandar Vučić nikada nije propustio da kaže koliko mu je stalo do teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine. Umjesto da mu se Šefik Džaferović za to zahvali i da ga podrži, on mu je još jednom, nakon što su pokušali da ga ubiju u Srebrenici, pokušao da zabije nož u leđa, tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i tako što je počeo da se miješa u unutrašnja pitanja Republike Srbije. Umjesto da Džaferović Kurtiju kaže da je politika Bosne i Hercegovine ta da BiH ne priznaje lažnu državu Kosovo i da je Kosovo samo dio Republike Srbije i ništa više, Džaferović se sa njim usaglašava oko nekakve promjene granica – kazao je Vulin.

On je istakao da Džaferović ne poštuje ustav i politiku sopstvene zemlje, niti ono što Srbi u Bosni i Hercegovini misle i osjećaju.

Vulin je rekao da će RS smatrati kao posebnu državu, a ne kao dio BiH, dok god Džaferović ne počne da poštuje Ustav BiH i Srbe koji tamo žive.

- Ako on ne poštuje svoju zemlju, ako ne poštuje građane svoje zemlje, ako ne poštuje moj narod koji živi u BiH, onda ni ja više nisam dužan da poštujem Bosnu i Hercegovinu. Ne moram više ni ja da govorim da je RS dio Bosne i Hercegovine. Od sada, pa dok Džaferović ne počne da poštuje Ustav Bosne i Hercegovine, za mene je RS posebna i tako ću je oslovljavati, nikako drugačije - rekao je Vulin.

Kazao je da je izbor na Džaferoviću.

- Kad se on vrati Ustavu Bosne i Hercegovine, onda ću se možda i ja sjetiti da je RS dio Bosne i Hercegovine. Do tada ako on ne poštuje svoju zemlju, ne moram da je poštujem ni ja - izjavio je Vulin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.