open-navfaktor-logo
search
Slaže novi tim
Xavi u Barci želi četiri nova imena, ima li mjesta za Miralema Pjanića?
Legendarni veznjak Barcelone Xavi Hernandez prvi je favorit za novog trenera kluba sa Nou Campa.
03.11.2021. u 11:37
get url
text

Aktuelni trener katarskog Al-Sadda trebao bi naslijediti Ronalda Koemana i tako preuzeti veliku odgovornost u trenucima kada Blaugrana prolazi kroz dosta težak period.

Iako još ništa nije ozvaničeno, španski mediji objavili su kako bi Xavi u narednim danima i službeno trebao biti predstavljen kao novi trener španskog velikana.

Navodno, Xavi već ima spreman plan za spas voljenog kluba i iskoristio je taj uvodni razgovor za posao kako bi svoju viziju predstavio ljudima iz uprave katalonskog tima.

Među Xavijevim željama su četverica fudbalera koje vidi u svojoj viziji Barcelone i koje bi želio potpisati kad, odnosno ako sjedne na klupu.

Španski Nacional tvrdi kako je Xavi od Barceloninog rukovodstva tražio Paula Pogbu, Erlinga Haalanda, Danija Olma i Julesa Konduea.

Prema ovim informacijama, izgleda da Miralem Pjanić ni povratkom Xavija na Nou Camp očito neće imati mjesta u početnom sastavu, pogotovo jer mjesta u timu nema ni za mladog Pedrija zbog kojeg je bh. veznjak u drugom dijelu prošle sezone sjedio na klupi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.