open-navfaktor-logo
search
Sarajevo se obrukalo
Za igrače platili više od milion KM, a na proljetnoj premijeri nisu uputili udarac u okvir gola!
Nešto manje od 100 dana trajala je zimska pauza kada su u pitanju utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine.
27.02.2023. u 19:20
get url
text

Proljetni dio sezone startao je u petak pobjedom Borca protiv Širokog Brijega (1:0), a u subotu i nedjelju odigrano je preostalih pet utakmica.

Ukupno je na šest susreta postignuto 14 golova ili u prosjeku 2,33 po utakmici. A u listu strijelaca, u 20. kolu, upisalo se 14 različitih fudbalera. Mirsad Ramić (Igman) i Nemanja Bilbija (Zrinjski) su nastavili trku rame uz rame za najboljeg strijelca lige. Obojica na svom kontu imaju po 11 pogodaka.

Najviše golova postignuto je u Konjicu i Modriču, po četiri. Igman je na svom terenu savladao Željeziničar sa 3:1, dok su dobojska Sloga i Sloboda remizirali - 2:2.

VEZANI TEKST - Koliko je FK Sarajevo platio papire Besima Šerbečića?

Derbi kola igrali su Sarajevo i Zrinjski, a Mostarci su slavili sa 2:0.

A za ovaj meč vezana je i jedna zanimljivost. Bordo tim ove je zime promijenio "krvnu sliku" i angažovao mnoštvo novajlija za koje su platili obeštećenje veće od milion KM, a u meču protiv Zrinjskog su se bukvalno obrukali.

Naime, za 90 i nešto minuta, koliko je trajala sudijska nadoknada, izabranici trenera Mirze Varešanovića nisu uputili udarac u okvir gola (u drugom poluvremenu Ziljkić direktno iz kornera pogodio gornji dio prečke, ali se to ne računa kao udarac u okvir gola).

Uz Sarajevo jedina ekipa koja u 20. kolu nije zatresla protivničku mrežu je Tuzla City, ali su Građani imali tri udarca u okvir gola.

Najveća posjeta po izvještajima delegata zabilježena je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci na utakmici Borac - Široki Brijeg (3.000). Najmanje gledalaca bilo je u Srebreniku na meču Tuzla City - Velež (150), dok se duel Sarajevo - Zrinjski igrao bez publike, zbog odluke FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.